Hallon- och avokadosmoothie med ingefära
En krämig smoothie med avokado och hallon blir ett perfekt mellanmål. Kryddig ingefära ger sting och honung sötma till den här ljuvligt rosa smoothien. Servera gärna till en knäckemacka med ägg och avokado.
Ingredienser
4 portioner
2 dl frysta hallon
1 msk färsk riven ingefära
1 avokado
3 msk honung
1 l naturell yoghurt
2 dl drickfärdig apelsinjuice
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri yoghurt.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock.
När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen.
Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in.
Mixa de frysta hallonkuberna till smoothies direkt i en blender.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1167 KJ / 279 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater0 g
Protein0 g
Kommentarer
Alldels för mkt youghurt. Kanske funkar bättre med vaniljyoughurt men denna var för sur.
Gabriela
2022-07-04Smoothien innehåller ju inte lime... ?
Elinor
2018-11-06Hej! Ber om ursäkt för trycksfels-Nisse här. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-11-14