God morgon!

9 nyttiga

frukostar

Don’t put the breakfast in the corner. Frukosten är värd din tid, kärlek och omsorg. Så duka fint, tänd ett par ljus och sväng ihop lite goda nyttigheter – här är nio härliga och nyttiga recept!

I samarbete med Alpro

  • Rosa mandelsmoothie

    En oskyldigt rosa smoothie, men som innehåller mer smak och växtbaserade nyttigheter än du tror! Bas av osötad mandeldryck och fullproppad med söta jordgubbar, blåbär, hallon, basilika och fräschör från mynta. Slurp!

    - Rosa mandelsmoothie

    Spara

  • Grön smoothie med kiwi, valnötter och spenat

    En härligt grön smoothie fullproppad med nyttigheter som valnötter, kiwi, spenat och osötad sojadryck. Perfekt uppiggande start på dagen!

    - Grön smoothie med kiwi, valnötter och spenat

    Spara

  • Havregrynsgröt med äpple och björnbär

    Att tillreda havregrynsgröt med havredryck gör gröten extra krämig och god. Servera med äpple, björnbär och pistagenötter och du har en härlig frukost full med nyttigheter på nolltid.

    - Havregrynsgröt med äpple och björnbär

    Spara

  • Green salad smoothie

    Vad sägs om en grön sallad i ett snyggt glas att dricka med sugrör? Mixa bara mandelmjölk, romansallad, avokado och dadlar. Busenkelt och så himla gott och nyttigt!

    - Green salad smoothie

    Spara

  • Hallon- och jordgubbsglass

    Lätt beroendeframkallande ”nice cream” med mycket sommarkänsla i både smak, färg och svalkande effekt. Basen är fryst banan, frysta hallon och jordgubbar, som snabbt mixas ihop till en glassliknande konsistens. Hugg in direkt – den är bäst nygjord.

    - Hallon- och jordgubbsglass

    Spara

  • Toast med röda bär och kiwi

    Boosta energin med en härlig frukosttoast. Här byter vi ut den traditionella marmeladen mot gelé på röda bär och färsk kiwi. Istället för smör brer vi mackan med ett växtbaserat alternativ till naturell yoghurt eller kvarg. En god start på dagen helt enkelt!

    - Toast med röda bär och kiwi

    Spara

  • Jordgubbsfras

    Bjud dig själv, nära och kära på en smak av sommar till frukost. Frasiga flingor blir extra goda när de serveras med rikligt med jordgubbar och sojadryck. Vill du lyxa till det lite extra strör du choklad på toppen.

    - Jordgubbsfras

    Spara

  • Avokadoglass med spenat

    Glass till frukost? Varför inte! Satsa på en ”nice cream”, alltså en hälsosam glassvariant med frysta bananer som bas. Här bidrar även avokado och mango med krämighet och extra hälsonytta. Några nävar färsk spenat ger snygg färg och fina vitaminer därtill.

    - Avokadoglass med spenat

    Spara

  • Chiapudding

    Chia är ett fiber- och omega-3-rikt trendfrö från Mexiko som passar utmärkt att berika en gröt, müsli eller bröd med. Eller som här, i en krämig mellanmålspudding med mango, banan, hallon, nötter och en klick yoghurt.

    - Chiapudding

    Spara