Sviss med kladdkaka, kolasås och ingefärspäron

Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat
0
Sviss med kladdkaka, kolasås och ingefärspäron

En lättfixad nyårsdessert som går hem hos alla. Denna lekfulla dessert är som en swiss, fast bättre. Ingefärskokta päron får sällskap av maränger, glass, kladdkaka och kolasås. Köp kladdkakan färdig så går swissen extra fort att göra.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Sviss med kladdkaka, kolasås och ingefärspäron

Ingredienser

6 portioner
2   päron t ex Conference
2 cm  färsk ingefära
3 dl  vatten
1/2 dl  strösocker
2 dl  vispgrädde
15 - 20   maränger
1   färdig kladdkaka (à ca 400 g)
1 l  vaniljglass
1 dl  kolasås
1 1/2 dl  frysta lingon

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3013 KJ / 718 kCal
Fett40 g
Salt0.79 g
Kolhydrater85 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Päron med frön & nötter
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronpizza med kolasås och pinjenötter
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päronsoppa
Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Jordgubbsswiss i strut
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stracciatella med mint- och mandelkross
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga