Lyxig kyckling med ingefärskrisp, rostad skocka och sötpotatispuré

Med smart planering är den här lyxiga kycklingrätten ingen konst att laga. Den saftigt tillagade kycklingen bjuds i festligt sällskap av friterad ingefära, len puré på sötpotatis och rödvinskokta belugalinser som lyfter den ytterligare några snäpp.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Ingredienser
4 portioner
Kyckling
150 g små steklökar
600 g jordärtskockor
3 msk färskpressad citronjuice
ca 700 g kycklingbröstfiléer med skinn (gärna ekologiska eller majskyckling)
2 krm salt
2 msk grovriven ingefära
1 msk olivolja
1 kruka koriander
Dressing
1 tsk finrivet limeskal
2 tsk färskpressad limejuice
2 tsk finriven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk olivolja
Sötpotatispuré
600 g sötpotatis
1 msk konc. kycklingfond
1/2 röd spansk peppar
2 msk smör
Buljongkokta linser
2 dl belugalinser
4 dl vatten
2 msk konc. kycklingfond
Ingefärskrisp
150 g ingefära
ca 2 dl olja
salt
Gör så här
Dagen före festen
01:00:00
00:02:00
00:20:00
2 timmar före servering: Ta ut kycklingen ur kylen.1 timme före servering
02:00:00
01:00:00
30 minuter före servering
00:30:00
00:15:00
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3486 KJ / 833 kCal
Fett31 g
Salt3.5 g
Kolhydrater77 g
Protein55 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
8 stSuper! Vi hade sojamajonnäs istf rödvinssås - passar jättebra!
Victoria
Detta är ett favoritrecept jag gjort flera gånger. Så gott och perfekt att bjuda på när allt kan förberedas!
Lena
Ska allt göras dagen innan? Det som står fram till "servera med rödvinssås"?
Matilda