Kaneldoftande köttgryta
Mustig och fantastiskt välsmakande köttgryta med dofter av kanel. Grytan innehåller höstiga smaker som vitlök, tomatpuré, kanel och vin. Rätten smakar som bäst tillsammans med potatis och svartvinbärsgelé.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
Ingredienser
4 portioner
800 g högrev eller märgpipa
2 tsk salt
1/2 tsk peppar
2 små äpplen
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
1 msk smör till stekning
3 dl rött matlagningsvin (eller rött vin)
6 dl vatten
3 hönsbuljongtärningar
2 tsk strösocker
1 krm kanel
persilja
Tillbehör
kokt potatis
smörstekta äppelklyftor (2 äpplen för 4 port)
fransk senap
svartvinbärsgelé
För alla
Läs innehållsförteckningen på buljongtärningen. Annars är grytan fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin. Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2520 KJ / 600 kCal
Fett23 g
Kommentarer
Redde av med grädde och mjöl och la till en nypa chili flakes. Gudagott, familjen jublade och slogs om att slicka grytan…
Carola
2023-06-03Tyckte grytan blev för vattnig så rekommendera att reda. Därtill är jag personligen inte superförtjust i kanel i maträtter så föll mig inte helt i smaken.
Karolina
2022-11-07Vi byter kött mot quornbitar. Hasselbackspotatis som tillbehör. Otroligt gott!
Gabriella
2020-10-17