Rustik portergryta med palsternacksmos

Betyg 4.1 av 5.
74 personer har röstat
9
Rustik portergryta med palsternacksmos

Rustik portergryta med palsternacksmos är ett riktigt höjdarrecept med ljuvliga och djupa smaker. Köttet blir otroligt saftigt, smakrikt och mört och ofattbart gott till palsternacksmoset. Servera gärna med haricots verts, bacon och svartvinbärsgelé.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2011

Rustik portergryta med palsternacksmos

Ingredienser

4 portioner
ca 800 g  benfri högrev i bit
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1 msk  smör eller margarin
50 cl  porter
1/2 dl  kinesisk soja
2 dl  vatten
2   lagerblad
140 g  tärnat bacon
250 g  haricots verts (bönor)
1 msk  svartvinbärsgelé
1 msk  majsstärkelse (Maizena)
1 dl  vispgrädde
svartvinbärsgelé till servering
salt och peppar

Palsternacksmos

500 g  mjölig potatis
500 g  palsternacka
2 dl  mjölk (gärna 3 %)
1 msk  smör eller margarin

Gör så här

Tips

Koka köttet mört och ställ i kylen över natten så ligger du steget före.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
74 personer har röstat

Kommentarer

Var enkelt följa recept luktar nu gott

Kajsa

2022-02-05

Blir även god i vego-tappning. Byt ut högrev mot 2 påsar anammas vegobitar (2x300g) eller annat vegokött som tål kokning. Koka så läng du har tid till. Skippa silningsmomentet. Havregrädde. Rökt tofu till bönorna. Så gott!

Sandrine

2021-04-07

Mycket gott. Hade även i kantareller och gjorde såsen lite tjockare.

Marie

2020-09-13

Testa liknande recept

Mustig gryta på högrev
Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stenbergs portergryta med bacon och purjolök
Betyg 4.5 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stormaktslåda
Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Porterstek
Betyg 3.8 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kaneldoftande köttgryta
Betyg 4.4 av 5.
60 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Öländsk chili
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga