Fryst cheesecake med apelsin och pepparkaka

Betyg 3.7 av 5.
224 personer har röstat
11
Fryst cheesecake med apelsin och pepparkaka

Med en julig, apelsinsmakande cheesecake färdig i frysen är du kalasklar på ett kick. Bara att stjälpa upp på ett fint fat och strössla med pepparkakskross. Julens bästa dessert!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Fryst cheesecake med apelsin och pepparkaka

Ingredienser

8 portioner
4 dl  vispgrädde
4   ägg
2 dl  socker
400 g  färskost
finrivet skal av 1 1/2   apelsin
150 g  pepparkakor

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfria pepparkakor.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
224 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott recept som uppskattas av alla. Blir dock mycket mer än till en 1,5 l form. Jag gör i form av ett hjärt. Motsvarar en vanlig springform ungefär. Tillsätt gärna lite smält smör till pepparkakorna så håller den ihop bättre.

Annelie

2023-12-23

Hej! Jag undrar hur länge man kan förvara cheesecaken i frysen?

Amanda

2018-11-21

Hej Amanda! En vecka väl övertäckt i frysen ska den klara. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-11-21

Ett tips är att blanda de krossade pepparkakorna med smält smör så håller botten ihop bättre.

Hanna

2017-11-08

Testa liknande recept

Apelsin- och pepparkakscheesecake
Betyg 3.5 av 5.
318 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
No bake cheesecake med apelsin, fikon och nötter
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkakscheesecake
Betyg 2.8 av 5.
70 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkakstarte med ädelost och portvinskokta fikon
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pepparkakor med lax & ostkräm
Betyg 3.5 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frozen cheesecake i glas med apelsin och Oreo
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga