Recept: Fryst cheesecake med apelsin och pepparkaka
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Fryst cheesecake med apelsin och pepparkaka

41 röster

Med en julig, apelsinsmakande cheesecake färdig i frysen är du kalasklar på ett kick. Bara att stjälpa upp på ett fint fat och strössla med pepparkakskross. Julen bästa dessert!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2013.

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 400 g färskost av philadelphiatyp
  • finrivet skal av 1 1/2 apelsin
  • 150 g pepparkakor

Så här gör du

  1. Vispa grädden fast.
  2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna med sockret ljust och fluffigt.
  3. Vispa ner färskost och finrivet skal av 1 apelsin (för 8 portioner).
  4. Vispa äggvitorna hårt. Vänd försiktigt ned först grädden och därefter äggvitorna i blandningen. 
  5. Klä insidan av en form (ca 1 1/2 liter för 8 portioner) med plastfolie. Häll smeten i formen. 
  6. Mixa pepparkakorna till ett smul. Fördela smulet över formen, men spara lite till garnering.
  7. Ställ i frysen i minst 4 timmar.
  8. Ta ut cheesecaken ca 15 minuter före servering. Stjälp upp formen på ett fat och bort plastfolien.
  9. Garnera med pepparkakssmul och resterande apelsinskal.

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfria pepparkakor.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.