Fryst cheesecake med apelsin och pepparkaka
Med en julig, apelsinsmakande cheesecake färdig i frysen är du kalasklar på ett kick. Bara att stjälpa upp på ett fint fat och strössla med pepparkakskross. Julens bästa dessert!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013
Ingredienser
8 portioner
4 dl vispgrädde
4 ägg
2 dl socker
400 g färskost
finrivet skal av 1 1/2 apelsin
150 g pepparkakor
För alla
Gör glutenfri: Använd glutenfria pepparkakor.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott recept som uppskattas av alla. Blir dock mycket mer än till en 1,5 l form. Jag gör i form av ett hjärt. Motsvarar en vanlig springform ungefär. Tillsätt gärna lite smält smör till pepparkakorna så håller den ihop bättre.
Annelie
2023-12-23Hej! Jag undrar hur länge man kan förvara cheesecaken i frysen?
Amanda
2018-11-21Hej Amanda! En vecka väl övertäckt i frysen ska den klara. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-11-21Ett tips är att blanda de krossade pepparkakorna med smält smör så håller botten ihop bättre.
Hanna
2017-11-08