Frittata med blomkål

Sugen på att äta mer grönt och vegetariskt? Prova denna frittata, alltså matiga omelett, med mjäll blomkål, rosmarinfräst rödlök, basilika, parmesan och ägg. Frittatan är lika snygg och god till lunch, middag eller som del av en härlig skördebuffé.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Ingredienser
4 portioner
1 blomkål (ca 450 g)
2 rödlökar
1/2 tsk finhackad rosmarin
2 msk olivolja
7 ägg
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk gurkmeja
50 g parmesan (grovriven)
1 dl hackad basilika
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk smält smör
1 msk vita sesamfrön
1 tsk svarta sesamfrön
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1498 KJ / 357 kCal
Fett27 g
Salt2.5 g
Kolhydrater8 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stVäldigt smakfullt!
Gunn-britt
Använde mindre rödlöken till att garnera med, och stekte chorizo med rödlöken och använde timjan istället för rosmarin då det är vad jag hade hemma. Väldigt gott!
Louise
Riktigt gott. Ska laga den i dag igen.
Agneta
Mycket god!
Helene
Underbart god. Har lagat rätten ett antal gånger.
Louise
Supergod! Smälter i munnen. Den här kommer vi att laga flera gånger.
Barbro
En riktigt lunchfavorit, nyttig, god och fin att titta på. Lätt att variera med olika ingredienser, man kan t.ex. använda broccoli och zucchini.
Emma