Creamed corn

Betyg 3.4 av 5.
31 personer har röstat
0
Creamed corn

Den här toppingen är krämig och härligt mastig. Mexican style! Du gör den på majs, parmesan, mjölk och crème fraiche. Ett snabbt och enkelt tillbehör som gör tacon ännu krämigare och smakrikare.

Creamed corn

Ingredienser

6 portioner
1   burk majskorn (à 340 g)
1 dl  mjölk
1 dl  crème fraiche
2 msk  majsstärkelse
1 1/2 dl  riven parmesan
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och crème fraiche.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Tips

Creamed corn passar även bra till korv, såsom Izletes Kabanoss, Telicherry pepper, chorizo, råkorv chili/oregano.

Korv ingår inte i näringsberäkningen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi721 KJ / 173 kCal
Fett10 g
Salt1.07 g
Kolhydrater14 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Picklad rödlök
Betyg 4.6 av 5.
1225 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxtaco med grillad sparris och majs och lökkräm
Betyg 3.2 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Räkor med lime och chili
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Västerbottensost cheese dip med jalapeño och majs
Betyg 3.2 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Limepicklad gurka
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Srirachamajonnäs
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 15 min att tillaga