Creamed corn
Den här toppingen är krämig och härligt mastig. Mexican style! Du gör den på majs, parmesan, mjölk och crème fraiche. Ett snabbt och enkelt tillbehör som gör tacon ännu krämigare och smakrikare.
Ingredienser
6 portioner
1 burk majskorn (à 340 g)
1 dl mjölk
1 dl crème fraiche
2 msk majsstärkelse
1 1/2 dl riven parmesan
salt och svartpeppar
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och crème fraiche.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Tips
Creamed corn passar även bra till korv, såsom Izletes Kabanoss, Telicherry pepper, chorizo, råkorv chili/oregano.
Korv ingår inte i näringsberäkningen.
Korv ingår inte i näringsberäkningen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi721 KJ / 173 kCal
Fett10 g
Salt1.07 g
Kolhydrater14 g
Protein7 g
Kommentarer