Midsommartårta
Det här receptet på midsommartårta är definitivt en av sommarens höjdpunkter med färska jordgubbar och makalöst goda smaker. Du gör först en tårtbotten med bland annat daim som du sedan fyller med en härlig jordgubbskräm. Ljuvligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008
Ingredienser
12 portioner
Botten
100 g rumstempererat smör
2 1/3 dl strösocker
1 msk sirap
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dubbeldaim (à 56 g)
smör (till formen)
ströbröd (till formen)
Fyllning
5 gelatinblad
1/2 l färska jordgubbar
3 äggulor
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde
Garnering
1 l färska jordgubbar
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde. Byt ut daim mot laktosfri mörk choklad.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2240 KJ / 535 kCal
Fett34 g
Salt0.58 g
Kolhydrater51 g
Protein7 g
Kommentarer
Marika m fl: Fast det står ju inte smälta smöret men funkar nog lika bra! Christina: Vet ej om du som gjorde i låg folieform o sen flöt ut?! Plastfolie ju ej lika stadigt som en form så kanske påverkade lite även om borde stelnat ändå?! 🤔 Smälte o blandades gelatinen riktigt? För gamla kanske? Går lika bra med frusna jordg, låt bara rinna av ordentligt! Bra tips byta ut en del av grädden mot vaniljyoghurt för mer sötma & syrlighet❣️ Toppingförslag: physalis 🧡
Sandra
2023-07-08Jättegod tårta! Dock räcker hälften av moussen för att få en bra balans mellan botten och mousse. Mer jordgubbar i moussen behövs också. 🍓
Louise
2023-07-02Jag har följt tipsen bland kommentarerna: - extra jordgubbar i moussen - extra gelatinblad (större ökning än för jordgubbarna) - inte alltför finhackad daim Resultat: en mycket uppskattad tårta! Extra plus, särskilt när jag har gjort flera tårtor för stora sällskap, för att den kan göras i förväg och bara dekoreras inför serveringen.
Anna
2023-06-24