Viltlax

Betyg 4.4 av 5.
186 personer har röstat
55
Viltlax

Omåttligt populär fiskrätt som överraskar med smaker av lingon och kantarellfond. Rör ihop såsen och häll över viltlaxen innan du ugnssteker den i cirka 20 minuter. Denna varmrätt passar utmärkt ihop med pressad potatis och lingonsylt.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Viltlax

Ingredienser

4 portioner
600 g  laxfilé (hel eller portionsbitar)
1 tsk  salt
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
2 msk  konc vilt- och kantarellfond
2 msk  lingonsylt
1 krm  svartpeppar
1 tsk  timjan

För alla

Läs noga ingredienserna till fonden annars är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölk och laktos.
Gör laktos och mjölkfri: byt ut grädden mot mjölk och laktosfritt alternativ.

Gör så här

Tips

Det blir också gott med kalvfond om du inte har viltfond hemma. Lite lingonsylt gör såsen mer vild än tam.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
186 personer har röstat

Kommentarer

Har lagat denna rätt flera gånger. Enkel snabb och jättegod. Gunilla

Gunilla

2023-11-16

Enkelt och gott. Camilla

Camilla

2023-10-05

Kanongott och enkelt.

Gudrun

2023-09-24

Näringsvärde per portion

Energi2310 KJ / 550 kCal
Fett28 g

Testa liknande recept

Ugnsbakad lax med dillsås
Betyg 4.2 av 5.
60 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Drink
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stekt lax med dill- och citronsås
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varmrökt lax med färskoststuvad potatis
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt lax med citronsås
Betyg 3.7 av 5.
56 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxpasta med broccoli och gräslök
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga