Viltlax
Omåttligt populär fiskrätt som överraskar med smaker av lingon och kantarellfond. Rör ihop såsen och häll över viltlaxen innan du ugnssteker den i cirka 20 minuter. Denna varmrätt passar utmärkt ihop med pressad potatis och lingonsylt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
Ingredienser
4 portioner
600 g laxfilé (hel eller portionsbitar)
1 tsk salt
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk konc vilt- och kantarellfond
2 msk lingonsylt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
För alla
Läs noga ingredienserna till fonden annars är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölk och laktos.
Gör laktos och mjölkfri: byt ut grädden mot mjölk och laktosfritt alternativ.
Gör så här
Tips
Det blir också gott med kalvfond om du inte har viltfond hemma. Lite lingonsylt gör såsen mer vild än tam.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2310 KJ / 550 kCal
Fett28 g
Kommentarer
Har lagat denna rätt flera gånger. Enkel snabb och jättegod. Gunilla
Gunilla
2023-11-16Enkelt och gott. Camilla
Camilla
2023-10-05Kanongott och enkelt.
Gudrun
2023-09-24