Stekt lax med citronsås
Citronsåsen är ljuvligt mild till den krispigt stekta laxen. Det hela serveras med en krispig sallad av haricots verts. Pressa citronklyftorna över laxen om du vill få extra syra, gott i kombination med den gräddiga såsen!
Samarbete med:
Oatly
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 citron
2 1/2 dl Oatly iMat eller matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse
150 g haricots verts (bönor)
ca 550 g laxfilé
1 tsk olja
salt och peppar
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2454 KJ / 586 kCal
Fett29 g
Salt0.66 g
Kolhydrater45 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde en varm sås av ingredienserna. Minst lika gott.
Maria
2024-04-22gott med lax, men citronsåsen var verkligen bara uppvärmd grädde.
Sofia
2024-04-07Citronsåsen smakade inget vidare tyvärr, själv hade jag nog haft i lite fiskbuljong och crème fraîches (+gurkmeja) också. Annars är det inget fel på receptet
Anna
2023-01-30