Tuppkaka med rabarber & kardemumma

Betyg 3.6 av 5.
26 personer har röstat
9
Tuppkaka med rabarber & kardemumma

I denna härliga tuppkaka finner du en supergod kombination av rabarber och kardemumma. Blanda samman din smet och bred ut i en form före du toppar med lena smörflagor, syrlig rabarberblandning och krispig mandel. Servera din goda kaka avsvalnad.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Tuppkaka med rabarber & kardemumma

Ingredienser

10 bitar
smör och ströbröd till formen
2   ägg
3 dl  socker
3 dl  vetemjöl
50 g  kallt smör
1 msk  hel kardemumma
300 g  rabarber
2 msk  majsstärkelse (Maizena)
1/2 dl  florsocker
1 dl  flagad mandel

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Kan man använda frysta rabarber? Ska man hälla av spadet i så fall?

Kristina

2019-11-04

Hej Kristina! Det går bra att använda fryst rabarber och häll av spadet innan du blandar den med majsstärkelse, florsocker och kardemumma. Lycka till! Hälsningar Elina

Redaktionen

2019-11-05

Smeten??? Blev ju en deg på 2 ägg 3 socker och 3 mjöl?!?

Rickard

2019-01-15

Ser gott ut ,måste prova.

Britt-marie

2017-05-02

Testa liknande recept

Rabarbermuffins med mandelgrotta
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rabarbersylt
Betyg 3.9 av 5.
60 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberkaka i långpanna
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbskompott med mandel
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarberpaj med kardemummakräm
Betyg 4.2 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tarte rhubarbe
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga