Stekt ris med ägg, tonfisk och sweet chili

Betyg 3.7 av 5.43 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Stekt ris med ägg, tonfisk och sweet chili

Stekt ris med ägg, tonfisk och sweet chili och frästa grönsaker i sambal oelek är en färgglad och välsmakande rätt ifrån det asiatiska köket. Servera med bröd och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2011

Stekt ris med ägg, tonfisk och sweet chili

Ingredienser

4 portioner
3 dl ris t ex basmati
1 klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar ca 350 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
2 tsk sambal oelek
3 msk olja
salt
2 ägg
2 burkar tonfisk i olja (à 185 g)
2 dl sweet chilisås

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Det var gott men tror det blir bättre med kyckling istället så det skall jag prova.

    Tommy

  • Har gjort den några gånger nu och blir jättegott har även på lite curry. Idag ska jag göra den igen men prova med kassler istället ☺️

    Linda

  • Väldigt god smak, tror den blir godare med något annat än tonfisk dock. T.ex kyckling

    Louise

Näringsvärde per portion

Energi1820 KJ / 437 kCal

Testa liknande recept

  • Pita med kinesisk köttfärs
    Betyg 3.9 av 5.65 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tunnbrödsrulle med tonfisk
    Betyg 3.5 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Färska vårrullar
    Betyg 3.2 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad