Spagetti med räksås
Spagetti med räksås, toppat av hackad basilika och oliver, är en lite lyxigare pastarätt som passar den finare middagen. Räkskalen som kokas med hummerfonden ger en mycket smakrik grund till såsen på lök, vin och grädde som räkorna sedan rörs ner i.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004
Ingredienser
4 portioner
Fond
1 kg räkor med skal
2 msk konc hummerfond
5 dl vatten
Räksås
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
2 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
salt
1 - 2 msk ljus maizenaredning
300 g spaghetti
Garnering
1 knippe persilja
1 - 1 1/2 dl svarta oliver
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: byt maizena redning mot majsstärkelse. Välj laktosfri grädde.Gör mjölkproteinfri: byt maizena redning mot majsstärkelse. Byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Undrar när ska fonden i pastasåsen?
Christine
2021-03-12Hej Christine och ni andra som frågat om fonden. Ber om ursäkt för sent svar men nu har våra kockar provlagat om receptet och vi har även förtydligat i receptet så att det ska vara enklare att följa. Hoppas ni gillar räkpastan. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-04-27Vad ska man med räkfonden till, om den sedan inte används? :)
Lena
2021-02-16Ja, när och hur mycket av räkfonden använder man? Står inget alls om det!!
Helene
2020-10-31