Sockerstekta äpplen med mascarpone och biscotti
Sockerstekta äpplen med mascarpone och biscotti är en delikat efterrätt och en spännande smakupplevelse med söta äpplen, syrlig mascarponecrème och biscottiströssel.
Ingredienser
4 portioner
250 g mascarpone
4 msk florsocker
1 citron
4 äpplen
1 msk smör eller margarin
1 msk råsocker
15 biscotti
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria biscotti.
Gör laktosfri: byt ut mascarponen mot laktosfri crème fraiche och vispad laktosfri grädde (250 g mascarpone motsvarar 1 dl laktosfri crème faiche och 1,5 dl vispad laktosfri grädde). Använd laktosfritt matfett.
Gör äggfri: kontrollera att biscotti-kakorna inte innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2969 KJ / 714 kCal
Fett45.8 g
Kolhydrater66.4 g
Protein8 g
Kommentarer