Saffransskorpor med mandel och clementinmascarpone

Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
7
Saffransskorpor med mandel och clementinmascarpone

Saffransskorpor med mandel och clementinmascarpone, krispiga skorpor som passar suveränt till fikat. Skorporna får både smak och färg av saffran och mandlarna ger ett extra knaper till skorpan. Servera med en kräm av mascarpone och clementiner.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2002

Saffransskorpor med mandel och clementinmascarpone

Ingredienser

75 st
100 g  skållad skalad sötmandel
100 g  smör eller margarin
3/4 dl  råsocker
1/2 dl  socker
2   ägg
1/2 g  saffran
1 tsk  socker att stöta med saffran
1 msk  hett vatten
4 1/2 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
1 1/2 msk  vaniljsocker

Clementinmascarpone

3   clementiner
250 g  mascarpone
2 msk  florsocker

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

mumsiga skorpor, man kan även blanda i småbitar av blockchoklad tillsammans med mandeln

Heléne

2007-12-04

Supergott! Har delat med mig till hela bekantskapskretsen. Kan hålla med om att degen är för lös för att rulla, men det går att klicka ut den och sedan forma till den med mjölade händer. Det är mödan värt!!!!

Monika

2006-12-13

Att baka detta recept med angiven mjölmängd är nästan omöjligt. 8-10 dl. mjöl är att rekommendera för att få en hanterbar deg och lagom fasta skorpor.

Emma

2006-12-10

Testa liknande recept

Snabbvarvad julcoupe
Betyg 3.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Saffransrulltårta med apelsinchokladfyllning
Betyg 3.6 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Limetopping med mascarpone
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ananas med marscarponecreme
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fruktsallad med saffransmascarpone
Betyg 3.2 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffransskorpor med tranbär och vit choklad
Betyg 4.6 av 5.
110 personer har röstat
Över 60 min att tillaga