Snabba skinkpastan med ägg och broccoli
Snabba skinkpastan med ägg och broccoli är en perfekt vardagsrätt med lena och goda smaker. Rätten innehåller cottage cheese och ost så den får en god och krämig smak. En favorit hos många barn!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2011
Ingredienser
4 portioner
1 purjolök
1 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
1 krm peppar
350 g pasta (t ex gnocchi)
425 g fryst broccoli
250 g cottage cheese
180 g rökt skinka (strimlad)
4 äggulor
50 g riven ost (gärna parmesan)
1 kruka hackad persilja
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri cottage cheese.
Gör mjölkproteinfri: ersätt cottage cheese med soja-, havre- eller risbaserat alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut äggen, känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Frys in äggvitorna som blir över – perfekt att ha på lut till marängtårta. Eller laga en fettsnål omelett till frukost! Barnknepet: Koka broccolin och servera separat.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2502 KJ / 598 kCal
Fett14.6 g
Kolhydrater71.6 g
Protein40.3 g
Kommentar
Mkt bra rätt at servera efter en stressig dag, snabbt utan krångel, god, mat på bordet fort!
Krister
2011-11-10