Skärgårdssill med stenbitsrom och dill

Snabbaste sillen som även blir väldigt, väldigt god görs på 5-minuterssill, majonnäs, gräddfil, dill, gräslök och röd stenbitsrom. Gott på en bit surdegsknäcke.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Klurar på detta med hållbarhet i kylen. Anges några dagar eller max en vecka. När jag köper inläggningar i Kåseberga anges det mycket längre hållbarhet, upptill tre, fyra veckor. Kollade och ser att de använder Natriumbensoat (E211) som konserveringsmedel. Checkade på 5-minuterssillen (Abba) och den har också E211 i sin förpackning. Så, min fråga. Kan jag använda 5-minuterssilen och förvänta mig att den håller 3-4 veckor i kylen? Eller måste jag addera ytterligare natriumbensomat? Mvh // Bengan
Bengt
2025-08-05Hej Bengt! Vi skriver så pass kort hållbarhet eftersom man blandar i färska örter och citronsaft som kan göra att sillen jäser eller att örterna kanske till och med möglar. Jag kan dessvärre inte svara på om konserveringsmedel hjälper för att skydda mot dessa defekter. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-08-06Receotet ser läckert ut men jag tycker det är synd att ni inte anger den verkliga mängden sill i receptet till alla som vill använda saltsill och avsalta ajälv i stället för att köpa den dyra 5-minuterssillen.
Jan
2025-06-16Tack Jan för din fråga! En förp 5-minutersill avrunnen vikt motsvarar ca 210 g sill, så i detta recept har vi använt ca 420 g sill. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2025-06-17Mild och god
Stefan
2024-12-22