"Seafood" med nudlar och pak choy i ingefärsbuljong
Den här nudelgrytan rymmer flera asiatiska smaker. Smakrik ingefära, het chili, salt soja och syrlig lime sätter smak på såväl skaldjur som grönsaker.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2012
Ingredienser
4 portioner
350 g skaldjursmix
170 g räkor i lake
100 g kastanjechampinjoner
100 g pak choy
1/2 purjolök
2 morötter
12 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 dl finstrimlad ingefära
1 tsk sambal oelek
2 msk japansk soja
salt och peppar
3 msk sweet chilisås
pressad saft av 1 lime
4 port risnudlar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och sweet chili-såsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Smaka av under tiden du lagar rätten och ha i mer sambal oelek och sweet chilisås om det behövs.
Barnknepet: Då denna rätt går i rasande fart att tillaga så lägg lite extra krut på dukningen. Varför inte skapa en asiatisk afton tillsammans med barnen?
Barnknepet: Då denna rätt går i rasande fart att tillaga så lägg lite extra krut på dukningen. Varför inte skapa en asiatisk afton tillsammans med barnen?
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2550 KJ / 610 kCal
Fett5 g
Kolhydrater103.8 g
Protein32.6 g
Kommentarer
Inte alls gott! Blev alldeles för mycket instängd havssmak av skaldjursmixen. Smaken från den mixen tog över hela rätten trots att det var rätt stark smak på grytan.
Anna
2019-11-21Lagade med udonnudlar, vilket är en favorit och passar denna rätt bättre. Testa!
Heidi
2018-02-09