Mellanmålsbar

Betyg 3.9 av 5.203 personer har röstat
Receptet har 35 kommentarer
Mellanmålsbar

Vår mellanmålsbar är en energirik müslibar eller flapjack med havre, blåbär, russin och frön, smaksatt med vanilj, kakao, kanel och honung. Du gör baren med äggvita och gräddar den i ugn. Bra mellanmål före eller efter träning. Enkel bar att göra och bra att ha hemma i kylen eller frysen!

Mellanmålsbar

Ingredienser

10 bitar
1 dl fiberrika havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrö
1/2 dl sesamfrö
1/2 dl russin
1/2 dl torkade blåbär
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk kanel
1 msk kakao
2 msk flytande honung
2 äggvitor

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

35 st
  • Håller de i rumstemperatur ett par dagar? Tänkte bra att ha med på innebandycup isåfall!

    Åsa

    Hej Åsa! Någon dag i rumstemperatur fungerar bra. Hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Toppenbra recept! Provade igår för första gången. De blev fuktiga undertill, så jag vände på alla barsen och lät de vara på en kökshandduk och "lufta" över natten. En fråga bara. Varför använder man bara äggvitan och inte hela ägget?

    Andreas

  • Undrar över äggvitan då jag också har sett det i granolarecept där det står att man ska förvara den i skafferiet. Håller dig tillagad äggvita i rumstemperatur hur länge som helst? Man brukar ju asäga att ett kokt ägg i kylen håller i typ 5-6 dagar. Mvh Sophie

    Sophie

  • Går det bra att frysa in dessa och plocka fram efterhand som man vill ha dem eller hur länge är de hållbara i kylen 🤔

    Jacqueline

    Hej! Ja det går bra att frysa dem, se tips längre ner bland kommentarerna om att slå in dem i smörpapper. I kylskåp är de hållbara minst 1 vecka. Vänliga hälsningar Harriet

    ICA-köket

  • Dessa smakar enbart kanel. Blev inte alls goda tyvärr. Men om man älskar kanel så är de säkert helt ok. Hade även skippat kakaon då det blev en för skarp smak.

    Pernilla

  • Superenkla att göra och perfekt att slänga i sig på frukostrasten! Jag bytte ut kanelen mot kardemumma, la ett tunt lager choklad istället för att ringla och strödde flingsalt på toppen, sjukt gott.

    Linn

  • Det finns inget alternativ för att skriva ut receptet när man klickar på prickarna bredvid ”gilla” eller nån annan stans- skulle vara jättebra om ni la till den funktionen!

    Susanna

  • Varför kan man inte skriva ut receptet? Berit

    Berit

    Hej Berit! Fungerar det inte om du klickar på prickarna bredvid gilla-knappen? Vad händer då? Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Stämmer det att man ska grädda endast 10 minuter? Blir dom verkligen klara då? Utifrån kommentarerna så tolkar jag det som att flera gräddat uppemot en timme.

    Erica

    Hej Erica! Tack för din fråga. Vi har nu provlagat om receptet och har uppdaterat tillvägagångssättet och tiden i ugnen. Lycka till och hoppas du gillar barsen. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Hej, har just testat receptet och ska skära upp mina bars. Vad är bästa sättet att förvara dem? Frysa in dem inslagna i var sitt smörpapper? Andra tips?

    Agneta

    Hej Agneta! Låter som en bra idé att frysa in dem i smörpapper eller styckfrysa dem i en burk. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Näringsvärde per bit

Näringsberäkningen är beräknad per bit (10 bitar).
Energi701 KJ / 168 kCal
Fett10 g
Kolhydrater12 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Kanelgranola
    Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blåbär med limeyoghurt och havresmul
    Betyg 3.2 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Granola
    Betyg 4 av 5.385 personer har röstat
    Receptet har 44 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddig granola med kokos
    Betyg 3.4 av 5.355 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad