Lussebullar med kvarg

Utsökt goda och saftiga lussebullar med kvarg. Degen till lussebullarna är enkel att arbeta och bullarna blir fluffiga och gyllengula. Perfekt för adventsfikat!

Gör så här
00:05:00
00:10:00
00:30:00
00:30:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bulle.
Energi834 KJ / 199 kCal
Fett5 g
Salt0.21 g
Kolhydrater32 g
Protein5 g
Kommentarer
191 sthur mkt saffran ska det vara, förstår inte (à 1/2 g)
Lisa
Hej Lisa! Det är 2 förpackningar saffran med 1/2 g saffran i varje paket i receptet. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Ta och pensla med ett ägg, lite salt och vatten. Avsluta med sockerlager medans bullarna är varma så håller dom längre. Tog en extra paket med saffran samt lite mera kvarg och smör.
Johanna
Ekologisk rapsolja i stället för smör går lika bra. SE
Sven-erik
Toppen recept men hade i 1 dl till av socker. Blev goda och saftiga👍
Vanja
Jag använde detta receptet men jag gjorde gifflar av dem istället med en fyllning av mandelmassa, kokos, smör och vanilj. Jag kan med handen på hjärtat säga att det var de fluffigaste och godaste lussebullarna jag ätit. Efter tre dagar i plastpåse på köksbänken var de fortfarande mjuka. Kommer alltid gå efter detta receptet! Jag använde vaniljkvarg i degen.
Lina
Bytte ut kesella mot maacarpone och det blev otroligt gott!
Saffron amanda
Äntligen ett recept där bullarna faktiskt går att äta, inte så torra. Andra gången på 1 vecka jag bakar dessa, helt fantastiskt goda.
Cissi
Rekonation dra igång ugnen inan ni böjar
Erik
Bytte ut vetemjöl mot vetemjöl special
Blerta
Lite kladdig deg men blev saftiga och goda. 🎄
Margareta