Rustik portergryta med palsternacksmos

Betyg 4.1 av 5.78 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Rustik portergryta med palsternacksmos

Rustik portergryta med palsternacksmos är ett riktigt höjdarrecept med ljuvliga och djupa smaker. Köttet blir otroligt saftigt, smakrikt och mört och ofattbart gott till palsternacksmoset. Servera gärna med haricots verts, bacon och svartvinbärsgelé.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2011

Rustik portergryta med palsternacksmos

Ingredienser

4 portioner
ca 800 g benfri högrev i bit
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör eller margarin
50 cl porter
1/2 dl kinesisk soja
2 dl vatten
2 lagerblad
140 g tärnat bacon
250 g haricots verts (bönor)
1 msk svartvinbärsgelé
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 dl vispgrädde
svartvinbärsgelé till servering
salt
peppar

Palsternacksmos

500 g mjölig potatis
500 g palsternacka
2 dl mjölk (gärna 3 %)
1 msk smör eller margarin

Gör så här

00:02:00
02:00:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Går det att frysa resterna och är dom isf lika goda att äta efter uppvärmningen?

    Gunilla

    Hej Gunilla! Jag skulle säga att det här är ett utmärkt recept att frysa och sen värma upp! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Var enkelt följa recept luktar nu gott

    Kajsa

  • Blir även god i vego-tappning. Byt ut högrev mot 2 påsar anammas vegobitar (2x300g) eller annat vegokött som tål kokning. Koka så läng du har tid till. Skippa silningsmomentet. Havregrädde. Rökt tofu till bönorna. Så gott!

    Sandrine

  • Mycket gott. Hade även i kantareller och gjorde såsen lite tjockare.

    Marie

  • Ah, man läser ordentligt:-). Gott blev det.

    Henrik

    Hej Henrik! Hoppas att du inte hann dricka upp grädden innan du läste receptet igen. Kul att höra att det blev gott! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Vad gör man med decilitern grädde? Dricker?

    Henrik

  • En favorit av alla recept, det var väldigt gott och passade perfekt en höstsöndag.

    Marika

  • Favorit nummer ett efter 3 månader med matkassen. Gjorde såsen lite tjockare och kompletterade med vitkålssalladen från samma vecka. Bra att billigare kött används. En riktig söndagsmiddag!

    Ingegerd

  • Jag håller med Krister om att det blev för lite mos, men ack så gott det var! Till och med barnen tyckte det var jättegott och slök allt! Såsen får nog göras lite tjockare, håller med Krister även i det, men det är ju enkelt att fixa nästa gång. Det här kommer vi att ha fler gånger, garanterat! :D

    Eva

  • Jättegott alltsammans men tyvärr lite för lite mos till 4 p och såsen blev lite tunn enligt receptet.

    Krister

Testa liknande recept

  • Mustig gryta på högrev
    Betyg 3.6 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Porterstek
    Betyg 3.9 av 5.53 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stormaktslåda
    Betyg 3.7 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kaneldoftande köttgryta
    Betyg 4.5 av 5.71 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Öländsk chili
    Betyg 2.9 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad