Rustik portergryta med palsternacksmos

Rustik portergryta med palsternacksmos är ett riktigt höjdarrecept med ljuvliga och djupa smaker. Köttet blir otroligt saftigt, smakrikt och mört och ofattbart gott till palsternacksmoset. Servera gärna med haricots verts, bacon och svartvinbärsgelé.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2011

Ingredienser
4 portioner
ca 800 g benfri högrev i bit
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör eller margarin
50 cl porter
1/2 dl kinesisk soja
2 dl vatten
2 lagerblad
140 g tärnat bacon
250 g haricots verts (bönor)
1 msk svartvinbärsgelé
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 dl vispgrädde
svartvinbärsgelé till servering
salt
peppar
Palsternacksmos
500 g mjölig potatis
500 g palsternacka
2 dl mjölk (gärna 3 %)
1 msk smör eller margarin
Gör så här
00:02:00
02:00:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
10 stGår det att frysa resterna och är dom isf lika goda att äta efter uppvärmningen?
Gunilla
Hej Gunilla! Jag skulle säga att det här är ett utmärkt recept att frysa och sen värma upp! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Var enkelt följa recept luktar nu gott
Kajsa
Blir även god i vego-tappning. Byt ut högrev mot 2 påsar anammas vegobitar (2x300g) eller annat vegokött som tål kokning. Koka så läng du har tid till. Skippa silningsmomentet. Havregrädde. Rökt tofu till bönorna. Så gott!
Sandrine