Rostbiff i marinad med färska örter

Härlig rostbiff i marinad med färska örter kommer bli en klassiker på festbordet! Köttet ska först stekas innan du lägger det i en smakrik timjan- och vitlöksmarinad i något dygn. Bjud på ditt vackra kött ihop med ugnsrostade marinerade grönsaker.

Ingredienser
10 portioner
1 1/2 kg rostbiff
1 tsk salt
2 krm mellanmalen svartpeppar
Marinad
1 dl kinesisk soja
1 1/2 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
2 - 3 hackade vitlöksklyftor
1 tsk mellanmalen svartpeppar
1 kruka färsk basilika, timjan eller oregano
Garnering
1 burk cocktailkapris
ev färska örter
Gör så här
01:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
40 stSuperbra!
Micaela
Kan man tillaga rostbiffen i stekpåse
Birgitta
Hej Birgitta! Ja visst, det går superbra. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Vad menas med 2/5 soja eller 11/5 vitlök. ?????
Åsa
Hej Åsa! Det blir lite knasigt med portionsomvandlaren ibland. I detta recept funkar det inte riktigt att minska till 4 portioner eftersom det är en hel köttbit som ska marineras. Vi har därför tagit bort möjligheten att portionsomvandla receptet. Men om du ändå tänkt laga receptet med en mindre köttbit är nog enklast att dela i hälften så du får för 5 port. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket