Rosendals morotstårta

Ett riktigt bra recept på morotstårta är detta med en krämig glasyr på philadelphiaost, smör, florsocker och citron. Morotstårtan blir härligt saftig av de rivna morötterna och smaken av kanel genomsyrar bakverket. Med glasyren blir tårtan en succé.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Ingredienser
10 portioner
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk riven muskotnöt
2 1/2 dl rapsolja eller solrosolja
4 dl rivna morötter (4 dl rivna morötter motsvarar ca 250 g oskalade)
1 dl grovt hackade valnötter
Glasyr
200 g smör
pressad juice och rivet skal från 1 citron
200 g färskost eller annan naturell färskost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan jag använda receptet även om jag skulle vilja göra muffins istället?
Amelie
2025-06-10Hej Amelie! Det går säkert! Minska bara tiden lite. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-06-10Godaste mjuka kakan! Speciellt toppingen som gör att den inte blir så söt och jolmig som många andra recept
Caroline
2025-05-25Mycket god!
Gun-britt
2025-04-08