Red velvet cupcakes

Betyg 3.1 av 5.218 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Red velvet cupcakes

Sammetslena cupcakes med frosting och rött strössel. Vackra och utsökta passar de till den lite lyxigare fikan eller som efterrätt till en lättare måltid.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Red velvet cupcakes

Ingredienser

12 st
3 dl vetemjöl
1 msk kakao
1 tsk salt
1 3/4 dl socker
1 3/4 dl solrosolja
1 ägg
1 msk röd hushållsfärg
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl filmjölk
1 tsk ättiksprit (12%)
3/4 tsk bikarbonat
strössel att garnera med

Frosting

100 g rumsvarm färskost
5 dl florsocker
25 g rumsvarmt smör
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
ev 1/2 tsk färskpressad citronjuice

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Hur länge håller dessa? Och hur förvara man de bäst,

    Ida

    Hej Ida! Dom håller nog någon dag men det bästa sättet om man vill förbereda är att frysa dom. Och då kanske utan frosting för att vara på den säkra sidan! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Har råkat kommentera på detta istället för red velvet tårtan, och av någon anledning verkar man inte kunna ta bort kommentarer på ICA; det här är ett jättebra recept!! Rekommenderas starkt

    Olivia

  • Helt okej cupcake-recept, funkade även att göra med glutenfritt mjöl, hade I lite pofiber och majsmjöl och de fick fin konsistens. Frostingen är dock vedervärdig, äckligt slibbig och söt, så den som är sugen på god färskostfrosting gör bäst i att hitta ett annat recept för den förstörde hela bakverket enligt min mening.

    Jonas

  • Kan man använda vanlig matolja istället för solrosolja ?:)

    Malin

    Hej Malin! Ja, det går bra med vanlig (neutral) matolja istället för solrosolja. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Supergott recept och även lätt att följa

    Amanda

  • Frostingen blev helt och hållet flytande samt smakade i princip bara färskost. Måtten till den är väldigt obalanserade, tror verkligen inte man behöver 600g ost........

    Olivia

  • Använde Dr.Oetker röda hushållsfärg. De blev mattrosa/nästan lite lila...! :/ Annars inte så söta muffins vilket bör va bra kombo med frostingen. men bittert att färgen inte blev knallröd!

    Sabine

  • Hej Malin, tack för din uppmärksamhet nu har vi korrigerat måtten i receptet så att de överensstämmer med de som fanns i Buffétidningen. Hoppas att det underlättar. Hälsningar Ulrika

    Ica-köket

  • Varför skriver ni ett så konstigt mått som 1 4/5 dl istället för 1,8 dl? Man blir lätt förvirrad

    Malin

  • Ett bra recept som jag använder ofta, utan hushållsfärgen för det mesta!

    Maria

Testa liknande recept

  • Cupcakes
    Betyg 4 av 5.2625 personer har röstat
    Receptet har 40 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Amerikanska muffins
    Betyg 2.8 av 5.90 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Påskmuffins
    Betyg 4.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mumsiga maränger
    Betyg 3.7 av 5.68 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Red velvet cake med jordgubbar
    Betyg 3.6 av 5.82 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad