Pasta med räkor och avokado

Snabblagad och krämig pasta med räkor och avokado. Såsen som du enkelt gör på avokado och fräst spenat passar väldigt bra ihop med pastan och räkorna. En rätt att laga om och om igen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2011

Ingredienser
4 portioner
1 förp handskalade räkor i lake (à 570 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
65 g babyspenat
1 msk olivolja
2 1/2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 citron (finrivet skal samt citronjuice)
2 mogna avokador
salt
peppar
2 förp färsk pasta (à 250 g, gärna fettuccine)
1 dl kokvatten (från pastakoket)
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1555 KJ / 371 kCal
Fett16 g
Salt4.7 g
Kolhydrater33 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
10 stNä. Det här var lite smaklöst. Kanske hade blivit godare med lite Parmesan. Men det hade jag inte hemma tyvärr.
Markus
Lättlagat och helt okej gott, men saknar lite wow-faktor.
Sara
Var mycket uppskattat av mina gäster och gillade det själv också.
Sirpa
Jättegott. Jag lade till en halv hackad chili och hackad färsk chili
Jessika
Inte så god
Nazik
Den blir extra god om man har färsk basilika och riven peccorinoost på utan det så var den inte så god tyvärr.
Jenny
God! Men strunta i att späda ut med pastavattnet, det blir för blaskigt.
Hanna
Supergod! Funkar även med fryst bladspenat, en klick aioli på toppen var pricken över i:et.
Maria
Världsklass!
Rolf
Enkelt, lätt och bekvämt, toppen med spenat och avokado tillsammans, den äter vi gärna igen :D
Krister