Potatis- och paprikagulasch

Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
1
Potatis- och paprikagulasch

Bjud på en mustig gulashgryta med potatis, nötkött och paprika. Koka ihop din mättande potatis- och paprikagulasch med underbar kumminsmak och servera den rykande het tillsammans med en len klick crème fraiche och bröd. Perfekt kalla dagar!

Potatis- och paprikagulasch

Ingredienser

4 portioner
750 g  asterixpotatis
2   gula lökar
4 - 4 1/2   tomater
1 kg  nötkött med ben tex högrev eller benfritt kött (1 kg kött med ben motsvarar 600 g benfritt kött
1 - 1 1/2 msk  olivolja
2 msk  paprikapulver
1   grön paprika
1   röd paprika
1 l  vatten
1   hönsbuljongtärning
1   grönsaksbuljongtärning
1 tsk  kummin
1 tsk  salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat

Kommentar

Alldeles för mycket kött för fyra personer. Dubblera receptet, utom för köttet, så räcker det till två middagar. Grytan kan frysas men klarar sig också flera dagar i kylen. Alla grytor blir bäst om de fått vila några dagar.

Lise

2012-10-05

Näringsvärde per portion

Energi2060 KJ / 490 kCal
Fett21 g

Testa liknande recept

Hovärkens gulasch
Betyg 4.1 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gulasch på köttfärs med persiljekräm
Betyg 4.4 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisgulasch med citron och gräddfil
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mustig gulasch på högrev och potatis
Betyg 4.6 av 5.
598 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gulaschsoppa
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabba gulaschen på nötfärs
Betyg 3.7 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga