Pastasås på annorlunda sätt

Rotsaker, curry och senap, i stället för tomat, utmärker den här pastasåsen med köttfärs. Bra mat som innehåller mycket fibrer och är välgörande för en liten kassa.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003

Ingredienser
4 portioner
200 g nötfärs
1 bit rotselleri
1 morot
1 palsternacka
1 stor gul lök
1 msk olja
1/2 - 1 msk curry (pulver)
1 msk majsstärkelse (majsstärkelse)
1 - 1 1/2 dl vatten eller vin
2 msk dijonsenap
1 - 1 1/2 msk japansk soja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Till servering
pasta
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stBlev för stark så vi la i Cream fraiche.
Beatric
Har testat med kycklingfärs och lite citroncest. Mmmm...
Emelie
Himmelskt gott, härlig smakbrytning mellan de starka kryddorna och rotfrukterna. Jag pressade också en vitlöksklyfta i såsen. Rekommenderas.
Astrid
Riktigt bra blev köttfärssåsen först när vi serverade syltad ingefära till (går säkert lika bra med t ex mango chutney). Vi uteslöt därför svartpeppar med det blev starkt och gott ändå. Det lite söta passar ju så bra med både senap, curry och rotfrukter var för sig och blev perfekt här. Vi tyckte att ris passade bättre till.
Anneli
Jag har lagat denna köttfärssås flera gånger nu och jag blir fantastiskt nöjd varje gång! Smaken av rotselleri, curry och senap är underbart fyllig och välbalanserad.
Harriet
Mycket smakrik, fyllig och mättande. Min 18-årige son som är mycket sparsmakad var full av lovord! Ska man servera till mindre barn, bör man nog vara lite försiktig med de skarpa smaktillsatserna.
Irene
Eftersom jag är allergisk mot tomat blev jag jätteglad att hitta en pastasås utan!! Både min sambo & jag älskar denna fiberrika, smakrika sås!!
Maria