Recept: Pastasås på annorlunda sätt
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Pastasås på annorlunda sätt

8 röster

Rotsaker, curry och senap, i stället för tomat, utmärker den här pastasåsen med köttfärs. Bra mat som innehåller mycket fibrer och är välgörande för en liten kassa.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003.

Ingredienser

  • 200 g nötfärs
  • 1 bit rotselleri
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk olja
  • 1/2 - 1 msk curry (pulver)
  • 1 msk maizena majsstärkelse (majsstärkelse)
  • 1 - 1 1/2 dl vatten eller vin
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 - 1 1/2 msk japansk soja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Till servering

  • pasta

Så här gör du

  1. Börja med att skala och riva rotsakerna på rivjärnets grövsta sida. Det ska bli ungefär 7 dl (för 4 port). Skala och hacka löken.
  2. Bryn färsen i olja i en stor stekpanna eller gryta. Pudra över curry.
  3. Tillsätt rotsakerna och löken. Låt alltsammans fräsa ytterligare några minuter. Pudra över maizena och rör om väl.
  4. Häll på vatten eller vin. Smaksätt med senap, soja, salt och peppar. Sjud köttfärssåsen i 5-10 minuter.
  5. Servera med pasta, tomat eller någon annan grönsak.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, under förutsättning att man väljer pasta som passar vid respektive allergi.