Pastasås på annorlunda sätt
Rotsaker, curry och senap, i stället för tomat, utmärker den här pastasåsen med köttfärs. Bra mat som innehåller mycket fibrer och är välgörande för en liten kassa.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003
Ingredienser
4 portioner
200 g nötfärs
1 bit rotselleri
1 morot
1 palsternacka
1 stor gul lök
1 msk olja
1/2 - 1 msk curry (pulver)
1 msk majsstärkelse (majsstärkelse)
1 - 1 1/2 dl vatten eller vin
2 msk dijonsenap
1 - 1 1/2 msk japansk soja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Till servering
pasta
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, under förutsättning att man väljer pasta som passar vid respektive allergi.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blev för stark så vi la i Cream fraiche.
Beatric
2023-07-11Har testat med kycklingfärs och lite citroncest. Mmmm...
Emelie
2020-10-30Himmelskt gott, härlig smakbrytning mellan de starka kryddorna och rotfrukterna. Jag pressade också en vitlöksklyfta i såsen. Rekommenderas.
Astrid
2008-12-09