Nasi goreng

Stekt ris med grönsaker och kyckling ger dig en god nasi goreng. Nasi goreng härstammar från Indonesien och är egentligen en slags pytt i panna. Så ta de grönsaker du har hemma, kyckling eller annat protein, sätt till kryddor och stek med riset och du kan servera en alldeles egen nasi goreng.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2530 KJ / 604 kCal
Fett20 g
Salt2.7 g
Kolhydrater56 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skippade salladskålen o vitlök. Men la till räkor o skinka. Maträtten blev jätte uppskattad av hela familjen.
Kati
2025-06-25Vilket ris rekommenderas till denna rätt?
Oskar
2025-03-17Men Kajsa då Du får ju läsa lite emellan raderna ju
Carl
2024-10-18