Laxlasagne med fetaost

Betyg 3.7 av 5.
108 personer har röstat
18
Laxlasagne med fetaost

Om du vill laga en härlig rätt med lax ska du testa det här receptet på laxlasagne med fetaost som har otroligt fina smaker och en perfekt, krämig konsistens. Laxlasagnen är lika trevlig till vardag som fest och en favorit hos många!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2024

Laxlasagne med fetaost

Ingredienser

4 portioner
400 g  fryst bladspenat
150 g  fetaost
500 g  cottage cheese
2   vitlöksklyftor
salt
vitpeppar
400 g  skinn- och benfri laxfilé
1   förp krossade tomater med örter t ex basilika (à 400 g)
1/2 dl  vitt vin eller matlagningsvin
olja (till formen)
ca 9   torkade lasagneplattor

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasageplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese och fetaost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Servera gärna med en tomatsallad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
108 personer har röstat

Kommentarer

Grämer mig lite att jag inte läste kommentarerna först. Denna rätt är snustorr. Undras om man kan rädda upp detta i efterhand? Mer vätska behövs! Smakerna är goda men jag tror mer grädde/cf blir fel. Nån här som har ett bra förslag..?

Marie

2024-04-03

Hej Marie! jag tror att du kan rädda upp den genom att hälla på lite mjölk eller grädde när du värmer upp den. Det brukar alltid fungera. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-04-05

Efter kommentarer om att lasagnen var torr hade vi i 5dl matlagningsgrädde tillsammans med krossade tomater. Vi saltade även lite extra. Det blev otroligt gott!

Josefine

2024-03-20

Det kan bli ganska smaklöst,det beror tex på hur mycket man gillar kryddad mat. Om det skulle bli lite smaklöst beror det på att fisken,spenaten,cottege chesee,tomatpureen drar ut smaken både salt,vitpeppar,vitlök. Så mitt förslag är att salta mer,vänta 10 min.Rör om smaka av(det ca 10 min innan salt smaken blandar sig)öka sedan ev på med mer vitpeppar,vitlök. Ett tips är att ringla en god olivolja ovanpå plattorna i formen,innan man lägger det andra Jag är själv fd gammal kock ;)

Mikael

2024-02-27

Näringsvärde per portion

Energi2934 KJ / 700 kCal
Fett34 g
Salt3.75 g
Kolhydrater43 g
Protein51 g

Testa liknande recept

Elisabeths cottage cheeseröra
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Köttbullswraps
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Cottage cheese med blodapelsin, druvor och sesamkakor
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Våffelmacka med salami och katrinplommon
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kantareller med getost och cottage cheese
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kanelcottage cheese med äppel- och nötsallad
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga