Laxlasagne med fetaost
Om du vill laga en härlig rätt med lax ska du testa det här receptet på laxlasagne med fetaost som har otroligt fina smaker och en perfekt, krämig konsistens. Laxlasagnen är lika trevlig till vardag som fest och en favorit hos många!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2024
Ingredienser
4 portioner
400 g fryst bladspenat
150 g fetaost
500 g cottage cheese
2 vitlöksklyftor
salt
vitpeppar
400 g skinn- och benfri laxfilé
1 förp krossade tomater med örter t ex basilika (à 400 g)
1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin
olja (till formen)
ca 9 torkade lasagneplattor
För alla
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasageplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese och fetaost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Servera gärna med en tomatsallad.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2934 KJ / 700 kCal
Fett34 g
Salt3.75 g
Kolhydrater43 g
Protein51 g
Kommentarer
Grämer mig lite att jag inte läste kommentarerna först. Denna rätt är snustorr. Undras om man kan rädda upp detta i efterhand? Mer vätska behövs! Smakerna är goda men jag tror mer grädde/cf blir fel. Nån här som har ett bra förslag..?
Marie
2024-04-03Hej Marie! jag tror att du kan rädda upp den genom att hälla på lite mjölk eller grädde när du värmer upp den. Det brukar alltid fungera. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-05Efter kommentarer om att lasagnen var torr hade vi i 5dl matlagningsgrädde tillsammans med krossade tomater. Vi saltade även lite extra. Det blev otroligt gott!
Josefine
2024-03-20Det kan bli ganska smaklöst,det beror tex på hur mycket man gillar kryddad mat. Om det skulle bli lite smaklöst beror det på att fisken,spenaten,cottege chesee,tomatpureen drar ut smaken både salt,vitpeppar,vitlök. Så mitt förslag är att salta mer,vänta 10 min.Rör om smaka av(det ca 10 min innan salt smaken blandar sig)öka sedan ev på med mer vitpeppar,vitlök. Ett tips är att ringla en god olivolja ovanpå plattorna i formen,innan man lägger det andra Jag är själv fd gammal kock ;)
Mikael
2024-02-27