Lätt lantbröd

Med detta standardrecept kan du enkelt baka ditt egna lantbröd. Jättegott att bara äta som det är, servera till soppa eller göra varma mackor av. Byt gärna ut lite av vetemjölet till ett grövre mjöl om du så önskar.

Gör så här
00:45:00
00:30:00
00:35:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bröd på brödets torrvikt.
Energi9837 KJ / 2351 kCal
Fett13 g
Salt14 g
Kolhydrater481 g
Protein59 g
Kommentarer
Man kan med fördel även kasta i en näve linfrön eller sesamfrön i degen, det blir supergott! (I går kastade jag i både linfrön och sesamfröm, det blev otroligt matigt, mättande och supergott!) Dock föredrar jag att kasta i ½-1 extra tesked salt, det jämnas alltid ändå ut när man knådar och balanserar med lite fuktiga händer, vatten och ev. extra mjöl medan man knådar runt med degen. Detta recept är det enklaste jag någonsin sett - och dessutom lyckats med! Det kommer att bli många, många fler limpor! Håller finfint i skafferiet inlindat i en kökshandduk för att behålla "knaprig yta" och undvika att det blir "svampigt" om man förvarar det i t.ex. plastpåse. Se till att förvara det inlindat i något material som "andas", så håller det sig lika fräscht och smakligt både i dag, i morgon - och om du inte äter upp det innan dess - även i övermorgon! :)
Jens
2025-07-07Hej,ha vad kul att så många experimenterar. Jag råkade ta hela paketet jäst och körde sen på varmluft ca 180 grader. Vägde mjölet och blandade både med råg och havre 2tsk salt och 1 msk honung. Fick för mig att det skulle vara klart efter 25 min. Det blev en jätte stor och fin fluffig och god limpa.
Annica
2025-06-08Lätt bakat och man kan variera med mjöl och mixa olika mjölsorter. Jag arbetar degen i maskin och jäser den i maskinen. Häller det direkt i bakformar . Lägger bakplåtspapper i formarna så inget kladd. Ulrika
Ulrika
2025-05-04