Bondbröd med pumpakärnor

Betyg 3.9 av 5.
72 personer har röstat
15
Bondbröd med pumpakärnor

Ett delikat recept på bondbröd med pumpakärnor som är utsökt att servera till middagen. Du gör brödet av bland annat jäst, rågsikt, vetemjöl, olivolja och pumpakärnor. Brödet blir stiligt med de mörka kärnorna.

Bondbröd med pumpakärnor

Ingredienser

1 bröd
25 g  jäst
5 dl  kallt vatten
4 dl  rågsikt
8 dl  vetemjöl
2 tsk  salt
2 msk  olivolja
2 dl  pumpakärnor

För alla

Fria från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
72 personer har röstat

Kommentarer

Jag tycker att brödet inte smakade så mycket. Ökade därför mängder salt till 3 teskedar och det blev så mycket bättre! 😋

Jonas

2024-01-01

Varför ska oljan o pumpakärnor blandas i efter jäsning? Vad är vitsen med det?

Helene

2022-11-14

Jag har bakat det här brödet många gånger. Jag följer receptet till punkt och pricka och det blir alltid lika bra. Det är lite kladdigt att baka ut så jag mjölar bakbord och händer ordentligt när jag ska sno det. Riktigt gott och lättbakat.

Åsa

2022-10-07

Testa liknande recept

Pomeransbröd
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hembakat pitabröd
Betyg 3.5 av 5.
175 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marockanskt bröd
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rågbröd
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kumminkringlor
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brytbröd med havre och råg
Betyg 4 av 5.
133 personer har röstat
Över 60 min att tillaga