Långbakad grissida med morotspuré
Om du vill bjuda på något riktigt festligt och annorlunda på nästa finmiddag så ska du testa att laga till långbakad grissida tillsammans med morotspuré. Lyxigt, gott och spännande!
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g färskt sidfläsk i bit
2 tsk timjan
2 tsk rosmarin
2 msk flytande honung
smör
olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Morotspuré
4 morötter
1 gul lök
1 tsk konc kycklingfond
2 dl vatten till kycklingfonden
2 msk crème fraiche
1 - 2 krm malen spiskummin
2 krm salt
1/2 krm peppar
Sallad
5 msk pinjenötter
100 g champinjoner
1 schalottenlök
1 syrligt äpple
50 g ärtskott
70 g salladsskott
2 msk vitvinsvinäger
3 msk olja
2 krm salt
1 krm peppar
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden. Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Verkar gott...
Patrik
2016-03-13