Svartrötter med brynt vitlökssmör och pinjenötter

Betyg 3.6 av 5.
36 personer har röstat
3
Svartrötter med brynt vitlökssmör och pinjenötter

En riktigt god och lyxig vegoförrätt med svartrötter i huvudrollen. Rötterna toppas med pinjenötter och mangoldskott, och serveras med surdegskrutonger och brynt vitlökssmör. Passar perfekt för lite speciellare tillfällen, såsom nyår eller Alla hjärtans dag!

Svartrötter med brynt vitlökssmör och pinjenötter

Ingredienser

4 portioner

Brynt smör

100 g  smör
1/2   citron
1   vitlöksklyfta
salt och svartpeppar

Svartrötter

1/2 dl  pinjenötter
500 g  svartrötter
1 msk  salt

Till garnering

65 g  röda mangoldskott
2 msk  skuren gräslök

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Använd engångshandskar när ni skalar svartrötterna. Då slipper ni besväret med klibbiga händer👍

Harald

2022-05-10

Sådär. Hade nog varit godare med nån typ av parmesan kräm, alt att steka svartroten i smöret. Att äta smöret som sås blev sådär enligt mig.

Lina

2019-01-01

Det verkar bra skall pröva det till Nyår, gillar svartrötter.

Christina

2014-12-29

Näringsvärde per portion

Energi1378 KJ / 329 kCal
Fett25 g
Salt5.6 g
Kolhydrater20 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Svartrot med citron och dragon
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nyttiga grilltillbehör!
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödvinsglacerade svartrötter
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsbräserade svartrötter
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lättstuvade svartrötter med dragonsmak
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rosmarin- och crème fraichestuvade svartrötter
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga