Entrecôte med rotfrukter och ljummen rödvinsvinägrett
Med en saftig bit entrecôte som du serverar tillsammans med ugnslagade rotfrukter och en ljummen rödvinsvinägrett kan middagen inte misslyckas. Den syrliga vinägretten med bland annat steksky från köttet bryter av fint mot både rotfrukter och kött.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010
Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
4 morötter
4 palsternackor
rivet skal av 1/2 citron
1 msk olivolja
1/2 påse rucola (1/2 påse rucola motsvarar 35 g)
Rödvinsvinägrett
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
50 g varmrökt sidfläsk
2 msk olivolja
2 dl rödvin
ca 1 dl steksky från entrecôte
1 1/2 msk rör-/ råsocker
Entecôte
600 - 700 g entrecôte i skivor
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olivolja
1 msk smör
4/5 dl vatten
Garnering
ev smörgåskrasse
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 10 2010.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer