Lammfärsjärpe med turkisk yoghurtdipp

Betyg 3.4 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Lammfärsjärpe med turkisk yoghurtdipp

Lammfärsjärpar som kryddats med vitlök och sambal oelek serveras med ris och sval yoghurt med dill.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2012

Lammfärsjärpe med turkisk yoghurtdipp

Ingredienser

4 portioner
100 g sparris
4 port ris eller annat gryn
500 g lammfärs
1 vitlöksklyfta
2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1/2 dl vatten
1 msk olja
2 dl matyoghurt (10%)
3 msk dill
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 gurka
100 g Mini familjesallad

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Gott! Vi har gjort den flera gånger!

    Joakim

  • Järparna var lite för smakfattiga, men det är enkelt löst genom att ha i en till vitlöksklyfta och mer sambal oelek så får man liter mer sting på rätten.

    Anna

  • Supergott!! Kommer definitivt lagas igen! (usanna hill kanske skulle hoppa över att tillaga lammfärsjärpar om man inte gillar lamm ;) ett tips bara!)

    Eva

Näringsvärde per portion

Energi2716 KJ / 649 kCal
Fett24.7 g
Kolhydrater69 g
Protein33.8 g

Testa liknande recept

  • Köftebullar
    Betyg 2.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lahmacun - Turkisk pizza
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lammfärsjärpar med glaserade lökar
    Betyg 4.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Aubergine med lamm, pinje och parmesan
    Betyg 3.8 av 5.63 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad