Kycklinglår med citronris

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Kycklinglår med citronris

Ugnsstekta kycklinglår och gult ris med smak av citron är enkelt att laga men känns tillagat med omtanke när det serveras.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2012

Kycklinglår med citronris

Ingredienser

4 portioner
ca 900 g  kycklinglår
1 msk  olja
1 msk  soja
1 tsk  honung
salt och peppar
1/2   citron
1   gul lök
2 msk  smör eller margarin
1/2 tsk  spiskummin
1 tsk  gurkmeja
4   port ris
3   tomater
65 g  babyspenat
1 dl  matyoghurt

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd smör och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt smör och byt ut matyoghurten mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Helt okay,men skulle nog krydda upp kycklingen nästa gång något smaklöst fast riset blev mycket fräscht.

Patrik

2012-06-07

Näringsvärde per portion

Energi2608 KJ / 623 kCal
Fett20.6 g
Kolhydrater55.5 g
Protein51.4 g

Testa liknande recept

Persisk lammgryta med grönsaker
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalventrecôte med majskräm och kokosris
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatismos med dijonsenap
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålsris med solrosfrön
Betyg 4.2 av 5.
127 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Solgul shot
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kyckling med indisk smak
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga