Kalventrecôte med majskräm och kokosris

Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
0
Kalventrecôte med majskräm och kokosris

Smakrik festmåltid med kalventrecôte som ugnssteks till fin rosa färg och som serveras med exotiska tillbehör. Den lena majskrämen och det lättlagade kokosriset sätter smaklökarna i brand.

Kalventrecôte med majskräm och kokosris

Ingredienser

4 portioner

Kalventrecôte

ca 600 g  kalventrecôte i bit
salt och svartpeppar
2 msk  smör

Majskräm

340 g  majskorn
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
1   stor mjölig potatis
1/2   torkad chili guajillo eller urkärnad röd peppar (1/2 torkad chili guajillo motsvarar 1/2 urkärnad röd peppar)
2 msk  olivolja
1 tsk  gurkmeja
3 dl  vispgrädde

Kokosris

1 dl  riven kokos
4   port basmatiris
65 g  babyspenat

Till servering

sallad

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädde mot soja-, havre- eller risbaserad gräddersättning. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4189 KJ / 1003 kCal
Fett59.5 g
Salt0.3 g
Kolhydrater72.8 g
Protein41.5 g

Testa liknande recept

Mandelstekt kycklingfilé med rispilaff
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalventrecôte med brynt smörkräm och picklad sparris
Betyg 3.2 av 5.
90 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskfilé med lökröra
Betyg 2.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Kryddig basmatisallad med mango
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalventrecote surf´n turf med hasselbackspumpa
Betyg 4.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga