Kycklinggratäng med purjolök, dijonsenap och ost

Kycklinggratäng med purjolök, dijonsenap och ost är en bastant middagsrätt som passar hela familjen mitt i veckan. Servera den väldoftande, gula gratängen med ris och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2011

Ingredienser
4 portioner
600 g kycklingfilé
1 purjolök
2 dl riven ost (2 dl motsvarar ca 80 g)
2 msk dijonsenap
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 tsk salt
grovmalen svartpeppar
3 dl ris
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2590 KJ / 619 kCal

Kommentarer
6 stAlldeles för stark dijonsmak för oss. Känns som att rätten skulle bedöva mer sötma för att få bättre balans. Serverade majs till vilket lyfte rätten lite.
Josefin
God vardagsmat. ”En” purjolök i vårt fall var en ganska stor purjo - den täckte kycklingen (700gr innerfilé) helt o hållet. Rekommenderar att blanda senapen med grädden i stf osten. En sak dock av vikt: klart längre tid i ugn än angivet trots högre värme. Vi kommer att göra rätten igen.
Anne
Jätte gott o komma lätt göra om detta.. Men 30 min räcker inte till.. räkna med mer än så. Men annars va d ok =)
Valentina
Jag tyckte detta var riktigt gott, tiden var snålt tilltagen tycker jag också. Jag valde att bryna kycklingen lite innan så att den fick lite färg men trots det räckte inte tiden.
Thomas
Hej! Öka temperaturen till 225 grader nästa gång, så blir den nog klar på den tiden. Tyvärr är det ofta så att temperaturen är lågt satt i många recept, speciellt kycklingrecept, antagligen p g a att kycklingen inte ska bli torr. Nu är jag en van matlagare så jag "räknar" själv ut att det inte stämmer, men det är precis som du skriver, ett recept ska man kunna följa. Lycka till nästa gång om du provar rätten igen!
Marie
Håller precis på att laga kycklinggratängen som lät så god. Den är inte på långa vägar klar efter några 30 minuter kan jag säga. Gratängen har varit inne i 40 minuter nu och är inte klar än. Och då hade jag ändå halverat kycklingfileerna så det inte skulle vara så tjocka. TRIST när man inte bara kan följa receptet och lita på att det stämmer. :-((
Torbjörn