Kyckling med rosmarin och sockerärtor

Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
5
Kyckling med rosmarin och sockerärtor

Kycklingen steks med rosmarin och får en krämig sås av crème fraiche och citron. Serveras med sockerärter och ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2012

Kyckling med rosmarin och sockerärtor

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn
rivet skal från 1   citron
1 msk  citronsaft
ca 600 g  kycklingfilé
1 msk  smör eller margarin
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1 tsk  rosmarin
2 dl  lätt crème fraiche
1   hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
200 g  sockerärtor
2   tomater

För alla

Kolla ingredienserna i fonden/buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd smör och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt smör. Byt ut crème fraichen mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Gott! Har lagat ett par gånger och gillar.

Karin

2016-05-11

Helt okej gott men inte mer. Salta inget utöver buljongtärningen är mitt tips! Något mer citronsaft kan också tillsättas. Och använd färska sockerärter, mycket godare!

Anna

2012-07-22

Tyvärr inget jag kommer tillaga igen..

Therese

2012-07-17

Näringsvärde per portion

Energi2246 KJ / 537 kCal
Fett13.5 g
Kolhydrater56.6 g
Protein43.7 g

Testa liknande recept

Kycklingpanna med citron och rosmarin
Betyg 3.9 av 5.
59 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rosmarinstekt fläskkarré med blomkålsris
Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxfilé med purjorisotto
Betyg 3.7 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingpanna med timjan
Betyg 3.8 av 5.
59 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Getostrisotto med rostade rödbetor
Betyg 3.9 av 5.
33 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga