Kryddig lingonkaka

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
0
Kryddig lingonkaka

Kryddig lingonkaka är ett ljuvligt och makalöst gott bakverk med mycket smak och en höjdare på kalaset! Lingonkakan är både saftig och fluffig och kardemumma ger kakan en härlig, djup smak. Servera med vispad grädde och rårörda lingon.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Kryddig lingonkaka

Ingredienser

12 bitar
50 g  smör
3   ägg
3 dl  socker
1 dl  rårörda lingon
1 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
2 tsk  kardemummakärnor
3 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
1 tsk  kanel
1 tsk  malen ingefära
smör och ströbröd till formen
vispad grädde och rårörda lingon till servering

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och ströbröd. Välj laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och ströbröd. Ersätt grädde och mjölk med havre- eller sojabaserade ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Lingonpäron med kanelgrädde
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkakssnäckor
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smoothie med lingon och kardemumma
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Racines mormors mors lingonkaka
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonfudge
Betyg 2.7 av 5.
109 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päron- och lingonpaj
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga