Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Lammlever med lök- och gräddsås

3 röster

Ett mättande och gott recept på lammlever med lök- och gräddsås! Du gör det av bland annat lamm- eller ungnötslever, lök, bacon, grädde och kapris. Servera tillsammans med kokt potatis och smakrika rårörda lingon!

Ingredienser

  • 500 g lamm- eller ungnötslever
  • smör till stekning
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 stora gula lökar
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 3 dl grädde
  • 1/2 dl kapris
  • 1 msk ströbröd

Till servering

  • kokt potatis
  • rårörda lingon
  • ev inlagda rödbetor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär levern i cm-tjocka skivor. Bryn i smör på båda sidorna. Krydda med salt och peppar.
  3. Skala och hacka löken. Strimla baconet. Fräs lök och bacon.
  4. Smörj en ugnssäker form och lägg i levern. Blanda lök, bacon, grädde och kapris och häll det över levern. Strö ströbröd över.
  5. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
  6. Servera med kokt potatis, rårörda lingon och ev rödbetor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ströbrödet.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, laktosfritt matfett och mjölkfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning. Använd mjölkfritt matfett och mjölkfritt ströbröd.