Köttfärsgulasch med potatis
Denna ungerska köttfärsgulasch är lättlagad och värmer bra i höstmörkret. Potatis- och paprikabitarna gör grytan mer matig så att du står dig hela dagen. Med en god brödbit till blir måltiden fulländad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2011
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
800 g potatisar
2 röda paprikor
500 g nötfärs
2 msk olja
5 dl kött- eller hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
500 g krossade tomater
2 tsk kummin
1 msk paprikapulver
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och brödet.
I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2522 KJ / 603 kCal
Fett26.3 g
Kolhydrater56.8 g
Protein32.4 g
Kommentarer
En familje favorit
Sofia
2024-02-09Jättegod om man kryddar upp den mer!
Petra
2022-10-22Undrar över detta recept som jag har tänkt att laga i morgon till middag . om man kan ha färskpotatis i och morötter med och även majs i. Önskar svar på detta recept.
Carina
2022-08-06