Korv med coleslaw och mos

Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
4
Korv med coleslaw och mos

En smakfull husmansrätt där den den stekta frukostkorven serveras med fluffigt potatismos och en hemmagjord variant på coleslaw, gjord på gräddfil, senap, morot, vitkål och babyspenat.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2013

Korv med coleslaw och mos

Ingredienser

4 portioner
900 g  mjölig potatis
300 g  vitkål
1   morot
1 1/2 dl  gräddfil
1 msk  dijonsenap
salt och peppar
65 g  babyspenat
2 1/2 dl  mjölk (gärna 1,5 %)
3 msk  smör eller margarin
600 g  frukostkorv

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil, mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour supreme (innehåller soja), mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ och använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Tog fördigskuren råkostsallad och creme fraiche. Gott.

Maria

2022-08-29

Skippar babyspenat i Cole slawn men har inlett litet äpple, en liten rödlök och en tesked honung. Blir toppen! Ett tips är att köra mjölken och smöret i en skål i mikron så att det blir varmt innan man har ner det i moset. Blir bättre mos då.

Ellen

2020-09-17

Gott och bra vardagsmat, kommer att höra den igen.

Yvonne

2020-09-02

Näringsvärde per portion

Energi3151 KJ / 755 kCal
Fett49.2 g
Kolhydrater51.2 g
Protein23.8 g

Testa liknande recept

Kålgryta med spjäll
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Brunkål
Betyg 4.2 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stuvad vitkål
Betyg 4.4 av 5.
105 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålpudding (grundrecept)
Betyg 4.5 av 5.
1117 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Saftig kålpudding
Betyg 4.5 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Isterband, frukostkorv och stuvad potatis
Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga