Recept: Hamburgare Deluxe med rostad färskpotatis
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Hamburgare Deluxe med rostad färskpotatis

82 röster

Saftig, hemmagjord hamburgare med klassiskt amerikanska tillbehör. Coleslaw, en krämig vitkål- och morotssallad, grönsaker, mozzarella och surdegsbröd istället för hamburgerbröd gör en hamburgare utöver det vanliga.

Detta är ett recept från Matkassen v 36, 2012.

Ingredienser

Rostad färskpotatis

  • 900 g färskpotatis
  • 1 msk olja
  • 1 tsk rosmarin
  • salt och peppar

Coleslaw

  • ca 300 g vitkål
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 gul lök
  • 1 dl gräddfil
  • 1 1/2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk svensk senap

Hamburgare

  • ca 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 100 g mozzarella
  • 250 g baguette av surdeg
  • 1/2 rödlök
  • 1 bifftomat
  • 1/2 litet isbergssalladshuvud

Så här gör du

  1. Rostad färskpotatis: Sätt ugnen på 225°C. och sätt in en ugnsplåt.
  2. Borsta och skölj potatisen. Blanda den med olja och rosmarin. Krydda med salt och peppar. Lägg potatisen på den varma plåten och rosta i övre delen av ugnen ca 20 minuter.
  3. Coleslaw: Strimla vitkålen tunt med en osthyvel. Blanda kålen med salt i en skål och låt dra ett par minuter.
  4. Skala och finhacka löken. Blanda kål och lök med gräddfil, vinäger och senap. Smaka av med salt och peppar.
  5. Hamburgare: Blanda färsen med salt och peppar. Arbeta ihop till en smidig färssmet. Forma till platta portionsstora burgare.
  6. Grilla hamburgarna, vänd dem några gånger under tiden. Skiva mozzarellan. Toppa burgarna med mozzarellan när de nästan är färdigsteka så att osten smälter över köttet.
  7. Skär baguetten i bitar och dela dem i halvor. Grilla gärna brödet.
  8. Skala rödlöken och skär den och tomaten i skivor.
  9. Lägg ihop burgaren med bröd, sallad, lök och tomat. Servera med coleslaw och potatis.