Knäckig rabarberpaj

Godaste rabarberpajen gör du med syrliga rabarber under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare rabarberpaj får man leta efter! Servera gärna med vaniljglass eller hemmagjord vaniljsås.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Ingredienser
6 portioner
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
500 g rabarber
smör till formen
Till servering
vaniljglass
Gör så här
00:50:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1918 KJ / 458 kCal
Fett22 g
Salt0.5 g
Kolhydrater61 g
Protein4 g
Kommentarer
Har min i ugnen glömde mjölet så får se hur det blir tur man testbakar till sig själv
Ylva
2025-06-05Minskat sockret till 1,5dl. 2dl för mkt speciellt om man har vaniljsås eller vaniljglass till. 0,5 tsk vaniljpulver inte vaniljsocker, riktigt vanilj ger bättre smak!
Amelia
2025-06-05Låter mycket gott och enkelt recept
Annika
2025-06-04